Drs. S. Erturan, Neuropsycholoog

Presentaties / cursussen / interactieve lezingen

Voor wie?

Voor iedereen, waarbij de doelgroep in de lezing specifiek kan worden aangesproken. Te denken valt aan lezingen in buurthuizen, scholen, bedrijven, verzorgingscentra, culturele instellingen enz. De lezingen gaan, indien mogelijk, vergezeld van een beamer/powerpoint presentatie.

Waarover?

Hieronder zijn enkele voorbeelden beschreven waarover een lezing kan gaan. Uiteraard zijn er ook andere onderwerpen te bedenken m.b.t. het brein/psychologie en worden de lezingen/cursussen aangepast aan uw wensen, doelen en doelgroepen.

Voorbeeld

Muziek en het Brein

Open Dag FluXus Muziekschool
Open Dag FluXus Muziekschool

Op de Open Dag van FluXus Muziekschool (Zaandam) gaf ik informatie over de toegevoegde waarde die muzieklessen en instrumentale lessen hebben voor de ontwikkeling van het brein, en hoe muzikale ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling hand in hand gaan en elkaar versterken.
 Niet zozeer lezingen, per slot van rekening werd de Open Dag bezocht door ouders met kinderen, maar steeds korte (ongeveer een kwartier) introducties rondom dit onderwerp voor wie een kijkje kwam nemen in lokaal 1. Deze informatiesessies pakken positief uit voor de beslissing van ouders om voor muziekles voor hun kind te kiezen.

ok "Selin Erturan vertelde op boeiende wijze over het verband tussen muzieklessen en de ontwikkeling van het brein. Er was veel belangstelling voor dit onderwerp bij de bezoekers. Een waardevolle bijdrage aan de Open Dag van FluXus."

 Gertru Pasveer (coördinator muziek FluXus Muziekschool)

Voorbeeld

Wat gebeurt er met ons brein als we ouder worden?

Voor Brentano's Zincafé (Amstelveen) gaf ik een lezing over wat er gebeurt met ons brein als we ouder worden en in hoeverre we hier invloed op kunnen uitoefenen.
Is het zo erg als je brein ouder wordt of heeft het ook voordelen? Wat kun je zelf doen om je brein gezond te houden? En werken al die braintrainers eigenlijk wel?

ok "Het was voor de aanwezigen een leeerzame avond. Aan verschillende aspecten van het ouderenbrein werd op een voor een breed publiek begrijpelijke wijze aandacht besteed. De interactieve manier van presenteren zorgde voor een goede betrokkenheid van het publiek. Ook het gesprek met het publiek n.a.v. de vragen die de lezing opriep, droegen daar zeker aan bij. Kortom een geslaagde en interessante avond."

 Wouter van den Braak (coördinator Brentano's Zincafé)

Selin Erturan